La importància d’aprendre idiomes en la infància

En la nostra escola creiem en la importància d’aprendre idiomes des de petits i dels beneficis que això comporta en el seu desenvolupament educatiu i cognitiu.

smart

Un cop acabada l’adaptació, els infants de P2 s’inicien a partir del mes de gener en una altre llengua: L’anglès.

Un cop a la setmana, una professora externa a l’escola els hi ensenya aquesta llengua durant una sessió aproximada de 45 minuts. Es divideix el grup classe en dos: és a dir, en cada sessió hi haurà 9 infants aproximadament.

Volem crear un ambient acollidor i segur, utilitzant eines adequades a la seva edat per tal que aprenguin jugant i divertint-se. D’aquesta manera aconseguim que els infants interioritzin el nou idioma d’una manera natural i gaudint que és del que es tracta.

Durant els primers anys de vida, els infants augmenten constantment el seu vocabulari i la comprensió de la llengua. Poden aprendre una segona o tercera llengua de forma gairebé innata, com si es tractés de la nostra llengua materna. Es compara el cervell de l’infant amb una esponja, ja que absorbeix els coneixements fàcilment.

Quins són els beneficis d’aprendre una segona llengua?

  • Els nens que parlen més d’una llengua són més creatius
  • Es desenvolupa la seva memòria. La ment es torna més flexible i creativa
  • S’adquireix major rapidesa mental i es milloren les habilitats de resolució de problemes i exercicis
  • Creix el respecte i tolerància cap a infants d’altres països.
  • L’Anglès és la llengua que es fa servir més de totes les existents per comunicar-se a nivell mundial.

 

La dificultat d’un idioma és inversament proporcional a la força de motivació per aprendre-ho.                                  – Reg Hindley

 

 Nosaltres   acompanyem   i ajudem   a aconseguir   que   cada   infant   pugui desenvolupar aquesta motivació, que l’acompanyarà al llarg de la seva vida.